В Молдове

O nouă atracție gastronomică: Turiștii vor putea produce cașcavaluri

Автор: AgroExpert
O nouă atracție gastronomică: Turiștii vor putea produce cașcavaluri- agroexpert.md

În Pohrebea, o nouă atracție gastronomică își va primi curând primii clienți. Mini-fabrica de producere a cașcavalului artizanal deschisă de antreprenorii Alexandra și Ruslan Uskov produce deja 3-4 tipuri de cașcaval tare și 7-8 tipuri de cașcaval moale, inclusiv burrata, mozzarella, fetta și ricotta.

Turiștii vor putea participa la ateliere de producere a cașcavalurilor și degusta gama diversă de produse locale, inclusiv pâinea artizanală care va fi produsă într-o brutărie adiacentă fabricii de cașcaval.

Familia Uskov amenajează și un spațiu de odihnă pentru aproximativ 100 persoane, pentru cei care vor decide să petreacă mai mult timp savurând produsele și atmosfera pitorească din Pohrebea.

„Acum suntem în proces de reparație a întregului teritoriu. Planificăm să creăm un spațiu de relaxare pentru familii, va fi amenajat și un spațiu de joacă pentru copii”, a susținut Alexandra Uskov.

Afacerea face parte din micro-clusterul turistic „Inima Nistrului”, creat în 2023 cu susținerea PNUD și a Elveției.

„Unul din scopurile noastre este să creăm un lanț economic, unde membrii clusterului sunt interconectați și se completează reciproc prin serviciile oferite”, spune antreprenorul Ruslan Uskov.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!