Prețurile cerealelor se prăbușesc drastic pe fundalul certitudinii exporturilor din Ucraina

export cereale Ucraina - AgroExpert.md
В Молдове

Prețurile grâului au scăzut marți. Cauza: posibile soluții pentru exporturile Ucrainei și previziunile mari de recoltă din Rusia. La acestea se adaugă presiunea recoltei din SUA și Europa, dar și temerile de recesiune.

Prețurile la grâu din Europa au scăzut marți pentru noua recoltă (septembrie) cu 16 euro, până la doar 372,50 euro pe tonă. La mijlocul lunii mai, grâul era însă cotat la 441,50 EUR pe tonă. De atunci, s-au pierdut 69 de euro sau aproximativ 16 la sută din valoare. Grâul american din Chicago a scăzut marți cu 5,7% până la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni și jumătate.

Ieri, 22 iunie, la 11:58 (GMT+1) grâul a fost cotat la 378,25 euro/to.

Comercianții atribuie acest lucru presiunii din partea recoltei timpurii în Statele Unite și Europa, precum și noilor activități care ar putea crește volumul exporturilor de cereale din Ucraina. Începutul recoltei de grâu în SUA și Europa creează și o presiune în plus asupra prețurilor.

Cu toate acestea, consecințele unor volume de export semnificativ mai mari din Ucraina sunt probabil să fie semnificativ mai mari, în cazul în care s-ar concretiza efectiv. O delegație din Turcia se află în această săptămână la Moscova, încercând să clarifice detaliile unui posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru a exporta cereale ucrainene, transmite agenția de presă Reuters.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку