Партнерские материалы

Raportul Corteva: Inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Автор: AgroExpert
Raportul Corteva: Inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă - agroexpert.md

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale.

Inovația și impactul sunt piloni centrali ai fiecărei alegeri strategice la Corteva. Astăzi, compania investește aproape 4 milioane de dolari în fiecare zi în inovație sustenabilă pentru a dezvolta tehnologii esențiale care ajută fermierii să rezolve unele dintre cele mai dificile provocări ale lor, de la presiunea dăunătorilor și bolilor până la fenomenele meteorologice extreme.

„În fiecare zi, fermierii se bazează pe soluțiile dezvoltate prin tehnologie avansată pentru a înfrunta provocări dificile. Corteva conduce efortul de implementare a inovației sustenabile pentru a-i echipa în acest sens. Suntem mândri să publicăm acest raport care detaliază modul în care fermierii beneficiază de produsele și parteneriatele noastre bazate pe tehnologie, maximizând productivitatea și profitabilitatea lor, reducând în același timp impactul asupra mediului”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova.

În 2024, Corteva a înregistrat progrese semnificative în activitatea sa de a face agricultura mai sustenabilă prin tehnologie, inclusiv:

  • 100% dintre soluțiile nou dezvoltate de Corteva aflate în pipeline respectă criteriile lor de sustenabilitate
  • 22% din veniturile nete din divizia de Protecția Plantelor provin din produse noi, cu avantaje sustenabile

Raportul evidențiază, de asemenea, cele mai recente evoluții în trei domenii de inovație agricolă de ultimă generație, inclusiv tehnologia de editare genetică pentru îmbunătățirea procesului de ameliorare la plante, produse de origine natural pentru protecția plantelor și producția de materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile.

Editare genetică

Editarea genetică utilizează tehnici avansate de ameliorare pentru a crea produse care pot îmbunătăți și proteja potențialul de producție, rezistând în același timp condițiilor de mediu dificile.

Corteva lucrează la proiecte care permit oamenilor săi de știință să realizeze modificări precise care îmbunătățesc semnificativ potențialul de producție și reziliența plantelor, cum ar fi porumbul rezistent la necroza letală, cultura de sorg rezistentă la fitoparazitul striga și meiul perlat cu rezistență prelungită la stocare.

Biocombustibili

Corteva implementează tehnologie pentru a dezvolta materii prime cu emisii reduse de carbon, pentru a contribui la satisfacerea cererii globale pentru biocombustibili de nouă generație, cerere care se așteaptă să se dubleze până la sfârșitul deceniului și să crească de opt ori până în 2050.

În 2024, Corteva a anunțat semnarea unui memorandum de colaborare pentru o viitoare societate mixtă cu compania BP pentru a furniza materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile care să îndeplinească cerințele de reglementare ale Uniunii Europene. Aceste parteneriate contribuie la crearea de valoare pentru fermieri și la reducerea impactului potențial al extinderii biocombustibililor asupra terenurilor utilizate în prezent pentru producția de alimente.

Soluții de origine naturală pentru protecția plantelor

Fermierii caută soluții noi, de origine naturală, pentru a controla pierderile, a optimiza nutrienții și a gestiona stresul cauzat de mediul înconjurător. Portofoliul Corteva include soluții care ajută fermierii să se adapteze la schimbările climatice și să reducă emisiile din ferme. De exemplu, Utrisha™ N este un biostimulant inovator care îmbunătățește eficiența utilizării nutrienților și furnizează azot suplimentar direct plantelor; ajutând fermierii să își protejeze culturile și să își optimizeze potențialul de producție. De exemplu, în România și Republica Moldova, fermierii care au incorporat Utrisha™ N au înregistrat creșteri ale productivității de până la 10%, așa cum reiese dintr-un studiu Corteva desfășurat pe parcursul a trei ani. În ciuda provocărilor climatice, rezultatele au fost remarcabile, cu sporurile de producție la porumb crescând de la 700 kg la 1,5 tone pe hectar, rapița de la 200 kg la 700 kg pe hectar și cerealele de la 200 kg la 500 kg pe hectar.

Pe lângă Utrisha™ N, în 2024 Corteva Agriscience a introdus și diverse tipuri de soluții biologice în România și Republica Moldova, concepute cu moduri unice de acțiune, cum ar fi îmbunătățirea utilizării nutrienților, creșterea rezistenței plantelor la factorii de stres abiotic, secetă sau temperaturi extreme și îmbunătățirea proceselor de dezvoltare ale plantelor. Acestea includ produse inovatoare pentru o gamă largă de provocări agricole, cum ar fi fertilizantul lichid cu micronutrienți Keylate B, fertilizantul mineral StarterMn Platinum și fertilizantul mineral lichid BioForge®. Aceste produse îmbunătățesc în mod colectiv utilizarea azotului, corectează deficiențele de nutrienți, promovează o creștere echilibrată, întăresc rezistența culturilor la stres și îmbunătățesc nivelurile de carbohidrați pentru producții sporite, evidențiind angajamentul față de practicile agricole durabile și eficiente din regiune.

Începând cu 2025, fermierii români pot beneficia de inovații suplimentare din portofoliul Corteva Biologicals, cum ar fi Sosdia™ Stress Max, un atenuator de stres abiotic care ajută culturile precum porumbul să își mențină activitatea fiziologică și potențialul de producție în timpul secetei și altor condiții de stres. În plus, fermierii moldoveni pot utiliza fertilizantul foliar Kinsidro™ Grow+ ca soluție pentru a sprijini creșterea rapidă a plantelor și pentru a elimina blocajele de nutrienți în culturi precum grâul, rapița și porumbul.

Luate împreună, aceste inovații au potențialul de a revoluționa agricultura, satisfăcând cererea tot mai mare a consumatorilor.

Accesați raportul complet aici

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!