Ziua Națională a Vinului a fost anulată în acest an

В Молдове

Ziua Națională a Vinului a fost anulată în acest an. Motivul este numărul mare de cazuri COVID-19 din ultima perioadă. Un document privind anularea organizării desfășurării evenimentului a fost semnat de ministrul agriculturii și industriei alimentare, Viorel Gherciu, și transmis Oficiului Național al Viei și Vinului.

Decizia Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare vine ca urmare a unei circulare emise de premierul Natalia Gavrilița privind evitarea organizării evenimentelor în masă, evenimentelor festive cu caracter unic și desfășurarea altor activități cu prezența fizică a persoanelor.

„Stimaţi reprezentanţi ai sectorului vitivinicol, susţinători şi promotori ai vinului moldovenesc, Vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic, pentru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19 (SARS-COV-2), toate evenimentele publice, festive, vor fi anulate, inclusiv Ziua Naţională a Vinului”, se conține în mesajul reprezentanților Wine of Moldova.

Ziua Națională a Vinului va ajunge în acest an la ediția cu numărul 20. Amintim că în 2020, evenimentul a fost mai mult unul virtual, iar obișnuitele standuri ale producătorilor vinicoli au lipsit din Piața Marii Adunări Naționale.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку