Цены и Тренды

ANRE a majorat marja comercială la vânzarea carburanților. De ce

Автор: AgroExpert
ANRE a majorat marja comercială la vânzarea carburanților - agroexpert.md

Marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru semestrul doi al anului 2024 a fost majorată. Despre aceasta informează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, pentru semestrul doi al anului curent, marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere va fi de 3,28 lei per litru pentru benzină și 3,29 per litru pentru motorină.

„Majorarea marjei comerciale a fost influențată în principal  de  variația indicelui prețurilor de consum în ultimele șase luni (decembrie 2023-mai 2024)”, precizează ANRE.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, rata inflației pentru această perioadă a fost de 3,56%. 

Precizăm că, pentru primul semestru al anului curent, marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard a fost de 3,17 lei/litru la benzină și de 3,18 lei/litru la motorină.

Amintim că, pe 19 iunie, pentru un litru de benzină, șoferii vor achita 24,19 lei, cu 5 bani mai mult. Totodată, prețul unui litru de motorină se scumpește cu 12 bani, ajungând până la 20,63 lei.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!