Цены и Тренды

Noi scumpiri la pompă. Cum explică ANRE creșterea prețurilor la carburanți

Автор: AgroExpert
carburanți ANRE - agroexpert.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă un trend continuu de apreciere a cotațiilor la carburanți. Aceasta menționează că, creșterea prețurilor la carburanți este influențată de majorarea cotațiilor la bursele internaționale. 

„În ultima lună cotațiile Platts la benzină au crescut cu +13%, de la 720 $/tona până la 815 $/tona. În cazul motorinei creșterea este de +15%, de la 740 până la 855 $/tona. În consecință, prețurile la carburanți s-au majorat constant ajungând până la valorile înregistrate ultima dată în intervalul lunilor octombrie-noiembrie 2023, atunci când cotațiile Platts se aflau la același nivel”, explică ANRE într-un comunicat remis presei.

Astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile tarife la carburanți pentru 9 februarie.

Potrivit ANRE, un litru de benzină va costa 24,31 lei, cu 4 bani mai mult. Totodată, prețul unui litru de motorină se scumpește cu 9 bani și va ajunge până la 22,39 lei.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!