Цены и Тренды

Prețul carburanților scade în continuare. Care sunt noile costuri

Автор: AgroExpert
preț carburanți ANRE - agroexpert.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare ieftinirea prețurilor la carburanți pe bursele internaționale, tendință care se reflectă și la stațiile petroliere din Republica Moldova.

„În consecință, pe parcursul săptămânii curente benzina a scăzut sub pragul de 26 de lei/litru, iar motorina sub 21 de lei/litru”, informează ANRE.

Motorina, la prețul dat s-a comercializat ultima dată la începutul anului curent, fapt ce semnifică o recuperare totală a prețului acestui produs după fluctuațiile din ultimele luni.

Pentru următoarele patru zile, în perioada 11 - 14 mai, benzina va costa cu 23 de bani mai puțin, iar motorina cu 9 bani. 

Potrivit ANRE, costul unui litru de benzină va fi de 25,69 lei, cu 23 de bani mai puțin. Totodată, prețul pentru un litru de motorină nu va depăși 20,95 lei, cu 9 bani mai puțin.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!