Цены и Тренды

Prețul grâului, la cel mai mic nivel. Cu cât se vinde în Portul Constanța

Автор: AgroExpert
Care este prețul grâului în Portul Constanța - agroexpert.md

Nici bine nu a început campania de recoltă, că grâul românesc a început deja să plece la export, în țările terțe, în cantități uriașe. Chiar dacă prețul oferit de traderii de cereale nu este cel mai bun pentru fermieri, imposibilitatea de a depozita marfa îi obligă pe unii dintre aceștia să vândă direct din câmp, scrie agro-tv.

În aceste momente, prețul grâului este undeva la maximum 200 de euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța, adică sub 0,9 lei/kg la poarta fermei.

„Grâul este în perioada sa cu cele mai mici prețuri din an, iar cumpărătorii profită de context: vânzare de grâu ieftin în Egipt, vânzare de grâu ieftin în Iordania, vânzare de grâu ieftin în Algeria. Minus 22 de dolari/tonă față de ultima licitație egipteană, atât a încasat grâul românesc.

Sunt prea multe vânzări către export și credem că cifra atinge cu lejeritate 1,8 milioane de tone. (…) Astăzi, 198-200 de euro/tonă este nivelul de preț al grâului în paritatea CPT Contanța”, a precizat expertul în piețele de mărfuri agricole, Cezar Gheorghe.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!