В мире

Se așteaptă un nou val de praf Saharian

Автор: AgroExpert
Se așteaptă un nou val de praf Saharian - agroexpert.md

În zilele ce urmează circulația aerului va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei. Datele au fost comunicate de Administrația Națională de Meteorologie din România.

Astfel, în seara zilei de marți (21 mai) și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai) această masă de aer va fi prezentă deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul și sudul României. Prin urmare, valul de praf saharian ar putea ajunge și în unele regiuni din Republica Moldova.

Te-ar putea interesa și: Praful saharian: Cum afectează culturile agricole

Amintim că, Republica Moldova a fost acoperită de o masă de aer cu particule de praf saharian, în dimineața zilei de 24 aprilie. Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat anterior că valul de praf saharian va afecta România în prima parte a zilei de marți, 23 aprilie, iar ulterior, această masă de aer se va deplasa spre nord-est.

Citește și: Norul de praf saharian a ajuns și în R. Moldova

Ulterior, Agenția de mediu a confirmat prezența unui nor de praf saharian, resimțit pe teritoriul Republicii Moldova, în data de 23 aprilie începând cu orele 00.00, care s-a menținut pe parcursul nopții spre 24 aprilie.

Află și: Picături de ploaie cu praf saharian: Ce spune Agenția de Mediu

Reprezentanții instituției au mai subliniat că picăturile de ploaie cu praf nu prezintă în aer un pericol semnificativ pentru sănătate, cu excepția inconvenientelor estetice.

Vezi și: O plantație de mur, afectată de praful saharian. Recomandări pentru fermieri

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!