В Молдове

Comisia Europeană va oferi R. Moldova 31 de milioane de euro

Автор: AgroExpert
sprijin financiar Comisia Europeană - agroexpert.md

Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar în valoare de 31 de milioane de euro din Partea Comisiei Europene. La ultima ședință, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru negocierea și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Programul „UE4 Moldova Integrare și Stabilitate”.

Programul va sprijini reziliența, redresarea și reformele prioritare în Republica Moldova, în conformitate cu Agenda de Asociere 2021 – 2027 și procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, se arată în comunicatul emis de Parloament.

Astfel, 10 milioane de euro sunt destinate pentru îmbunătățirea capacităților naționale în ceea ce privește amenințările de securitate și provocările migrației. Alte 10 milioane sunt destinate pentru sectorul agricol, iar 11 milioane de euro vor fi valorificate în contextul implementării reformelor din domeniile managementului finanțelor publice, justiției, concurenței, muncii, eficienței energetice etc.

Asistența va fi acordată prin intermediul mai multor instrumente – consiliere, analiză, instruire, echipamente, infrastructură, expertiză și granturi. Acordul va avea un termen de implementare de 72 de luni de la data intrării acestuia în vigoare.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!