В Молдове

Conformarea la REP: Care este data limită

Автор: AgroExpert
Conformarea la REP: Care este data limită - agroexpert.md

Data limită pentru înregistrarea în Lista producătorilor de produse supuse reglementărilor REP este 31 iulie. Despre aceasta informează Agenția de Mediu toți agenții economici, care până în prezent nu s-au conformat la Responsabilitatea Extinsă a Producătorului.

„Facem apel la toți cei vizați să profite de această perioadă de grație și să se conformeze cu cerințele REP până la această dată, pentru a evita eventualele consecințe negative și a se asigura că activitățile lor sunt în conformitate cu legislația în vigoare”, susțin reprezentanții din cadrul Agenției de Mediu.

Înregistrarea poate fi efectuată online, accesând platforma oficială la adresa: siamd.gov.md.

Mai multe detalii despre procesul de înregistrare, dar și actele normative necesare: AICI

Precizăm că, anterior, pentru a veni în sprijinul acestora, Ministerul Mediului a prelungit perioada de conformare cu două luni, oferind astfel mai mult timp pentru găsirea soluțiilor optime în implementarea REP-ului.

Află și: Perioada de conformare la Responsabilitatea Extinsă a Producătorului, extinsă

Precizăm că, producătorii care nu se înregistrează în Lista producătorilor de produse supuse reglementării de Responsabilitate Extinsă a Producătorului (REP) nu au voie să importe produse și să facă publicitate acestora. 

Citește și: Responsabilitatea extinsă a producătorului. Ce înseamnă și cum se implementează?

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!