В Молдове

Controale la fermă: ANSA, împotriva activităților ilegale cu animale

Автор: AgroExpert
ANSA controale - agroexpert.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de acțiuni pentru combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Inspectorii ANSA vor efectua controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea acestora.

Controalele fac parte dintr-un plan complex de acțiuni inițiat de ANSA și focusat pe trasabilitatea animalelor, cu scopul combaterii activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Potrivit instituției, vor fi vizate persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, locații de comercializare a peștelui viu sau alte locuri unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.), desfășurate legal sau mai puțin legal.

Menționăm că, transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi: pesta porcină africană, gripa aviară, rabia, dar și plasarea pe piață a cărnii, siguranța cărei este îndoielnică (obținută în abatoare ilicite).

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă oamenii să evite procurarea animalelor neidentificate, în lipsa certificatelor sanitar - veterinare sau a produselor de origine animală din spații neautorizate. Totodată, recomandă evitarea comerțul stradal ilicit, pentru a vă proteja sănătatea și a preveni riscul de răspândire a bolilor.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!