В Молдове

Cu ce oferte vin băncile la expoziția MOLDAGROTECH spring 2024

Автор: AgroExpert
expoziția MOLDAGROTECH spring 2024 - agroexpert.md

Maib, ProCreditBank și Victoriabank participă la expoziția MOLDAGROTECH spring 2024. Evenimentul reprezintă o platformă pentru a face cunoștință cu tendințele din domeniul agriculturii. Astfel, reprezentanții băncilor vin cu posibilități de finanțare adaptate pentru afacerile din sector.

Cei care ajung la expoziție pot afla despre serviciile bancare, ofertele sezoniere, dar și opțiunile de finanțare.

Partenerul general al ediției din primăvara anului 2024 este Banca Comercială maib. Specialista în marketing, Oxana Babliuc, a menționat că vin cu soluții de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor agricole.

„În calitate de partener general al expoziției ne angajăm să promovăm inovațiile tehnologice și să sprijinim comunitatea agricolă, pentru a stimula dezvoltarea durabilă a agriculturii din Republica Moldova. Realizarea Agri Smart Arena, care este punctul de atracție al expoziției, a fost posibilă datorită sprijinului generos al partenerilor maib. Împreună, construim un viitor mai verde și mai productiv pentru sectorul agricol”, afirmă Oxana Babliuc.

Cu oferte de finanțare pentru fermierii care doresc să își modernizeze utilajele agricole sau să își asigure necesarul de combustibil, semințe și îngrășăminte vine ProCreditBank.

„Pe partea de mijloace fixe, banca are mai multe parteneriate înregistrate cu companiile care vând utilaje tehnice. Momentan, avem o ofertă de 8,5% valabilă până la 7 ani, cu comisionul de acordare de 0,5%. Dacă e să vorbim despre mijloacele circulante, de exemplu combustibil, semințe și îngrășăminte atunci oferta băncii este de 8%. Se acordă pentru 18 luni, iar comisionul este de 0,5%. Anul acesta la expoziție, venim și cu dobânzi foarte bune. Aveam o abordare individuală pentru fiecare fermier, suntem flexibili și încercăm să ne adaptăm pieței”, a specificat experta servicii bancare, Ana Burduja.

Potrivit ei, asemenea evenimente sunt binevenite pentru a interacționa cu fiecare antreprenor. Aceasta în contextul în care sunt o bancă digitală.

De asemenea, Victoriabank, în parteneriat cu ODA, oferă Creditul Agricol de Urgență, conceput pentru a susține producătorii de cereale.

„Creditul Agricol de Urgență presupune finanțarea producătorilor de cereale. Limita maximă este de 500 de mii de lei, fără gaj din partea companiei. Banca oferă o abordare cât mai rapidă, deoarece înțelegem că timpul este restrâns. Totodată, știind că agricultorii sunt permanent ocupați în câmp, la muncă, le oferim suport în ceea ce privește completarea tuturor actelor necesare și acordarea creditelor. Victoriabank permanent susține antreprenorii și prin alte oferte”, susține Ala Ceban, RM IMM. 

Precizăm că, cea de-a 43-a ediție a expoziției internaționale specializate de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol - MOLDAGROTECH spring a fost inaugurată la Chișinău, pe 13 martie.

Recomandăm și: Foto | Ce tehnologii agricole sunt expuse la MOLDAGROTECH spring

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!