В Молдове

Elevii Colegiului Agroindustrial din Ungheni cultivă plante fără sol în seră

Автор: AgroExpert

Elevii Colegiul Agroindustrial din Ungheni, învață să cultive: salată, flori, roșii, castraveți, ardei, căpșuni etc utilizând tehnologii europene de ultimă generație. Tinerii pot testa metoda de creștere a plantelor fără sol în seră și replica experiența în gospodăriile părinților.

Cadrele didactice, elevii și agenții economici interesați, au fost sprijiniți de un expert în domeniu, pentru a aplica cunoștințele teoretice în practică utilizând facilitățile oferite de sera hidroponică, cu o suprafață de 320 m2, construită în cadrul proiectului Livada Moldovei.

A început și etapa a II-a de implementare a proiectului, ce presupune repararea și dotarea cu echipamentele didactice necesare a unui laborator de reparare și mentenanță a utilajului horticol.

Valoarea totală a investițiilor se va ridica la 779 de mii de euro.

Anterior, un amplu proiect investițional implementat în cadrul „Livada Moldovei” s-a axat pe: plantarea a 1,2 ha de cireș, vișin, păr, coacăz și mur, dotate cu sistem de suport și stație meteo; Procurarea unui tractor și a utilajelor agricole adiacente, procurarea de echipamente IT.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!