В Молдове

Imagini cu albia uscată a Nistrului în Ucraina. Ce spun autoritățile

Автор: AgroExpert
Imagini cu râul Nistru, secat în zona orașului Hotin, Ucraina. Ministerul Mediului: Republica Moldova nu va fi afectată - agroexpert.md

Фото: Unimedia

În spațiul online au apărut imagini care arată fluviul Nistru secat în zona orașului Hotin, Ucraina. Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice.

Autoritățile susțin că scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atât pentru alimentarea cu apă a populației cât și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice.

„Situația prezentată în imaginile video s-a creat din cauza deversărilor din lacul de acumulare Nistrean în perioada aprilie-mai, a debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune”, au mai punctat reprezentanții instituțiilor de resort.

Scăderea nivelului apei râului Nistru în regiunea Cernăuți este cauzată de o creștere a eliberării apei pentru mărirea producției de energie la Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk. Informația a fost confirmată, pentru publicații ucrainene, de reprezentanți ai întreprinderii de stat Ukrhydroenergo, care administrează hidrocentrale majore de-a lungul râurilor Nipru și Nistru.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!