В Молдове

Подборка самых интересных новостей за неделю с 22 по 28 января

Автор: AgroExpert
Подборка самых интересных новостей - agroexpert.md

Tăierile în uscat la vița de vie: Expert: „Atenție la viabilitatea ochilor”

Odată cu sosirea celei de-a treia decade a lunii ianuarie, viticultorii se pregătesc să demareze lucrările de tăiere în uscat a viței de vie. Specialiștii recomandă atenție sporită la viabilitatea ochilor, iar adaptarea tăierilor în funcție de aceasta este crucială pentru obținerea unei recolte de calitate.

Detalii pe agroexpert.md

В РМ уже переработано больше яблока урожая-2023, чем прогнозировали эксперты

По оценке сотрудников Ассоциации переработчиков фруктов и овощей Speranța-Con, пять молдавских заводов по производству яблочного концентрата и соков в период с июля по декабрь прошлого года переработали примерно 280-300 тыс. яблок урожая-2023. Это существенно больше экспертных прогнозов в преддверии сезона переработки.

Детали на agroexpert.md

Evoluția prețurilor la cereale la nivel internațional și în R. Moldova

A patra săptămână a lunii ianuarie 2024 s-a deschis cu o creștere a grâului susținut de evenimentele politice din Orientul Mijlociu. Valorile de tranzacționare a grâului au atins pe Matif nivelul de 216 euro/t, iar în condițiile DAP Constanța - 209 euro/t (alimentar) și 190 euro/t (furajer). Grâul rusesc cu proteina 12,5% este cotat la 240 de dolari/t FOB, în timp ce grâul 11,5% este estimat la 232,5 dolari/t, cu 2,5 dolari și respectiv 5 dolari mai puțin decât săptămâna precedentă.

Detalii pe agroexpert.md

Video | Verben™ - Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase!

Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot aparea mai devreme.

Detalii pe agroexpert.md

Серия зимних семинаров от Agrocenter EuroChem SRL

Уважаемые партнеры! “Agrocenter EuroChem” SRL приглашает Вас посетить серию семинаров, которые пройдут в 2 районах Молдовы: 

Детали на agroexpert.md

https://agroexpert.md/rus/partnerskie-materialy/luchshie-produkty-i-agrotehnologicheskie-resheniya-na-seminarah-imexagro

Pentru prima dată R. Moldova ocupă locul 3 la importul de rapiță în UE

În sezonul 2023/24 (din 1 iulie până în 15 ianuarie), țările din UE au importat 3,031 milioane tone de rapiță din estimarea de 5,1 milioane de tone, ceea ce reprezintă o scădere cu 28% față de ritmurile anului precedent (4,237 milioane de tone). Pentru prima dată, țara noastră ocupă locul 3 la origine de import în UE, susține directorul Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija.

Detalii pe agroexpert.md

Diana Crudu: Alga brună (vie) Kelpak și strugurii de masă de calitate, valoare adăugată confirmată!

Rezultatele testelor de câmp desfășurate în diverse locații precum Australia, California, Chile, Europa și Africa de Sud evidențiază numeroasele beneficii ale aplicării extractului lichid de alge brune Kelpak  în cultivarea strugurilor de masă. Este, de asemenea, demonstrat științific că Kelpak contribuie la creșterea în greutate a ciorchinilor, îmbunătățirea calității și sporirea recoltei viței de vie.

Detalii pe agroexpert.md

Rută specială pentru transportul vizitatorilor la expoziția Fabricat în Moldova

Vizitatorii expoziției „Fabricat în Moldova” din incinta C.I.E. „Moldexpo” vor fi asigurați cu o rută specială de transport. Despre aceasta a anunțat Primăria Municipiului Chișinău.

Detalii pe agroexpert.md

Год активной сертификации производителей ягод по GLOBALG.A.P. и GRASP

В конце 2023 года сертификаты безопасности/качества сельхозпродукции GLOBALG.A.P. и социальной ответственности GRASP получили 12 сельхозпроизводителей Молдовы.

Детали на agroexpert.md

Cât costă lucrările de împădurire pe o suprafață de 1 ha

Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor este în plină desfășurare, și care are drept scop împădurirea a circa 100 de mii de hectare de pădure, în următori 10 ani a terenurilor din cadrul APL, supuse eroziunii, alunecărilor de teren și impracticabile de a fi folosite în circuitul agricol, cât și reabilitarea perdelelor forestiere de protecție a câmpurilor.

Detalii pe agroexpert.md

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!