Партнерские материалы

Diana Crudu: Alga brună (vie) Kelpak și strugurii de masă de calitate, valoare adăugată confirmată!

Автор: AgroExpert
Diana Crudu: Alga brună Kelpak - agroexpert.md

Rezultatele testelor de câmp desfășurate în diverse locații precum Australia, California, Chile, Europa și Africa de Sud evidențiază numeroasele beneficii ale aplicării extractului lichid de alge brune Kelpak  în cultivarea strugurilor de masă. Este, de asemenea, demonstrat științific că Kelpak contribuie la creșterea în greutate a ciorchinilor, îmbunătățirea calității și sporirea recoltei viței de vie.

Kelpak poartă responsabilitatea unui pionier și lider global în produse din alge marine deja de peste patruzeci și cinci de ani, „Dar totuși, în Republica Moldova, a fost folosit vreodată Kelpak? întreabă aproape instantaneu fermierul moldovean.   

„Lumea trebuie să cunoască că eu nu sunt angajat Kelpak, însă datorită observațiilor proprii pot confirma cu responsabilitate că beneficiile promovate de reprezentanții Kelpak corespund cu răspunsurile plantei în perioada de vegetație”, ne comunică Diana Crudu, antreprenoare și producătoare de struguri de masă.

De asemenea, fermiera continuă: „Dincolo de faptul înregistrării unui efect de îmbunătățire considerabilă a indicilor de calitate a strugurilor și o recoltă mai mare, am observat cum unele deficiențe ale plantei au fost corectate odată cu aplicarea biostimulatorului Kelpak. Am diminuat considerabil ponderea strugurilor vestejiți, efect care ne costa mult și pe care îl punem pe seama capacității Kelpak de a consolida sănătatea plantei prin reglarea metabolismului acesteia”.

Combinația de hormoni și stimulatori vegetali (auxine, florotanine, citokinine, poliamine, brasinosteroizi) influențează plantele în moduri diferite, având în mod particular rolul de a regla metabolismul și ajută la creșterea și dezvoltarea plantei.

 

Tabel: Recomandarea Kelpak pentru aplicațiile la cultura de struguri de masă. Sursa: www.kelpak.com

„Este de la sine înțeles că ceea ce putem observa în vie este și rezultatul unui complex de lucrări și măsuri în plantație realizate corect și la momentul oportun, însă chiar și cu contexte și condiții favorabile în anii precedenți, nu reușeam să atingem acest potențial”, relatează Diana Crudu.

La o privire de ansamblu, putem observa cum dinamica evenimentelor și schimbările structurale din sectorul fructelor, în special cel al strugurilor de masă, oferă un cadru de progres pentru producători. În același timp, identificăm o creștere a presiunii factorilor pedo-climatici. Nu în ultimul rând, observăm o creștere a cerințelor consumatorului, cu accent pe integritatea față de mediu, sustenabilitate și sănătatea produsului.

Utilizând metoda unică Cellburst® pentru a extrage nivelurile maxime de compuși găsite în algele marine Ecklonia maxima, Kelpak® a fost recunoscut la nivel global drept o cutie de instrumente durabilă pentru a biostimula culturile, a atinge potențialul genetic al plantelor și a crește profitabilitatea fermierilor de peste patru decenii.

Biostimulatorii sunt folosiți în cea mai mare parte complementar strategiilor concepute special pentru nutriția și protecția culturilor, însă într-un context din ce în ce mai concurențial și mai provocator din punct de vedere economic și ecologic, Kelpak vă pune la dispoziție valorificarea maximă a potențialului naturii.

Pentru eventuale clarificări, echipa DIVINO TRADE vă stă la dispoziție la telefon 069314219 cât și pe rețelele de socializare Kelpak Moldova.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!