В Молдове

Premieră: Nucata din Moldova a luat aur la o competiție în Londra

Автор: AgroExpert
Premieră: Nucata din Moldova a luat aur la o competiție în Londra - agroexpert.md

Lichiorul de desert Nucata, produs de „Pomul Regal” a scris istorie, devenind primul lichior din Moldova care obține medalia de aur, cu 95 de puncte, la una dintre cele mai mari competiții din lume pentru vinuri și spirtoase — International Wine & Spirits Competition (IWSC), desfășurată recent la Londra, scrie finewine.md.

În premieră, o băutură tradițională moldovenească a reușit să urce pe podium în acest și să câștige premiul de aur în competiție cu peste 90 de țări.

Concursul, organizat în Marea Britanie, se desfășoară de peste 50 de ani și adună cele mai apreciate băuturi alcoolice din întreaga lume, devenind o celebrare a inovației, creativității și gustului. 

nucata lichior moldova

La ediția din 2024, peste 4000 de băuturi spirtoase au participat în concurs, ele fiind evaluate „în orb” de un prestigios juriu internațional.

Nucata este un lichior de calitate superioară, obținut din nuci premium rafinate, selectate dintre cele mai bune soiuri americane și franceze.

Nucile sunt recoltate în momentul optim de maturitate, astfel încât să aibă un gust bogat și să se elibereze aromele naturale în timpul procesului. Acestea sunt apoi lăsate să macereze în alcool, pentru a capta aromele și proprietățile speciale ale nucilor.

Nucata de la Pomul Regal, cu un volum alcoolic de 30%, se servește în general ca aperitiv sau digestiv, cu gheață sau fără, fiind o băutură sofisticată și plăcută.

„O aromă distinctă de nucă predomină în arome, cu note susținute de fructe uscate și arahide. Gustul are la bază note expresive de migdale, urmate de ciocolată neagră divină și arome de cafea prăjită”, au notat jurații care au acordat medalia de aur.

La IWSC băuturile sunt servite în pahare numerotate, pentru a garanta anonimitatea, apoi sunt testate de un panel de experți din 30 de țări.

La final, spirtoasele cu medalie de aur se re-testează de un membru independent a Comitetului de Juriu, pentru a certifica calitatea.  

Iar în weekend, la târgul „Mai Bun în Parcul Alunelul doritorii au ocazia să îl guste și să îl ia acasă.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!