В Молдове

Produsul Capital Circulant: Niciun agricultor nu a depus încă cerere

Автор: Lidia Danila
Produsul Capital Circulant - agroexpert.md

Produsul Capital Circulant nu a înregistrat nicio cerere în prima săptămână de la intrarea în vigoare. Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Noul instrument financiar destinat agricultorilor din Republica Moldova a intrat în vigoare pe 15 martie. Oficialul se așteaptă ca, în săptămânile următoare, să fie înregistrate primele cereri.

„Cred că în săptămânile următoare vor fi cereri la acest nou instrument financiar pentru fermierii moldoveni”, susține Vladimir Bolea.

Precizăm că, Produsul Capital Circulant a fost dezvoltat în comun cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Garanție din partea statului este în valoare de până la 1 milion 600 de mii de lei.

Totodată, pentru a răspunde necesităților imediate, în primul an, au fost aprobate condiții speciale care ulterior vor fi modificate.

Astfel, pentru anul 2024, perioada creditului este de până 60 de luni, urmând ca pentru anii viitori să fie ajustată la 36 de luni. De asemenea, perioada de garanție pentru anul 2024 este stabilită de până la 18 luni, cu o reducere ulterioară la 12 luni.

Te-ar putea interesa și: Creditul Agricol de Urgență: 77 de cereri au fost aprobate

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!