В Молдове

Șase companii, sancționate pentru înțelegerile de pe piața carburanților

Автор: AgroExpert
Consiliul Concurenței amendă - agroexpert.md

Consiliul Concurenței a anunțat o amendă de aproximativ 480 milioane lei pentru acord anticoncurențial în domeniul petrolier.

În urma investigației inițiate în anul 2021, Consiliul Concurenței a constatat că șase companii prezente pe piața de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere au încheiat un acord anti concurențial cu scopul de a coordona prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat, în perioada martie 2019 - ianuarie 2021.

Consiliul Concurenței a constatat că șase companii vizate au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. Aceste modificări au avut loc atât consecutiv (atunci când una sau mai multe companii își modifică au prețurile iar ulterior alte companii făceau modificări similare), cât și concomitent (când majoritatea sau chiar toate întreprinderile luau decizii similare de modificarea prețurilor în același moment, înainte de prima afișare pe panou).

Au fost aplicate următoarele amenzi:

SRL „Bemol Retail” - 29.047.135 de lei;
SRL „Datario” - 1.103.509 de lei;
SRL „Lukoil Moldova” - 180.237.907 de lei;
SRL „Petrom Moldova” - 77.850.725 de lei,
SA „Rompetrol Moldova” - 191.863.578 de lei,
SA „Tirex Petrol” - 1.529.442 de lei.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile după recepționarea iei de către întreprinderile vizate, în instanța de judecată specializată.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!