В Молдове

Terenuri agricole, distruse de ploaie. Unde sunt cele mai multe pagube

Автор: AgroExpert
Terenuri agricole, distruse de ploaie - agroexpert.md

Ploile și vântul puternic înregistrate pe data de 8 iunie au provocat mai multe pagube. Astfel, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.

În raionul Ungheni, satul Măcărești în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 de hectare de grâu.

De asemenea, precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 de hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 de hectare de livezi, circa 130 de hectare de floarea soarelui, precum și circa 80 de hectare de terenuri agricole cu semănături.

„Tot pe data de 8 iunie, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 de hectare de livezi și 26 de hectare de viță-de-vie”, precizează IGSU.

Precizăm că, comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

Pe 7 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Anterior, mai multe culturi agricole și livezi au fost distruse de ploile cu grindină. Cele mai multe pagube în perioada 30 mai – 04 iunie au fost înregistrate în raionale Briceni, Nisporeni, Anenii Noi, Ungheni, Strășeni, dar și UTA Găgăuzia.

Citește și: Mai multe culturi agricole și livezi, distruse de ploile cu grindină

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!