La speciile de solanacee și la castraveţi tulpina nu poate susţine greutatea fructelor. De aceea palisarea este o lucrare obligatorie pentru cultura în spații protejate.
Modul cum se realizează legarea poate duce la bun sfârşit o cultură sau poate provoca pagube mari prin prăbuşirea plantelor. La legat se are în vedere dezvoltarea în diametru a tulpinii şi greutatea în întregime a plantei. Nodul de la baza tulpinii trebuie să fie larg de aproape două degete, pentru că există riscul strangulării.
Dacă nodul a fost făcut greşit, singura soluţie este să tai sfoara cu lama, cu mare grijă să nu fie rănite plantele, şi nodul să fie refăcut. Este dificil pentru că orice mişcare poate duce la frângerea plantelor.
În susţinerea greutăţii plantelor, calitatea sforii este extrem de importantă. Trebuie să fie o aţă care a fost testată pentru cultura respectivă. Pentru tomate, aţa trebuie să fie mult mai rezistentă decât la castraveţi, care nu sunt atât de grei. La tomate, planta în sine este grea. Există sfori din materiale tratate, care rezistă mai multe cicluri de cultură şi care se prind la bază cu clipsuri sau au scripeţi mici la partea de sus, ceea ce permite reglarea lungimii.