Articole

Piața cerealelor manifestă o volatilitate extremă

Preț cereale la bursă - AgroExpert.md

Piețele continuă să manifeste o volatilitate extremă, rezultatul temerilor de extindere a conflictului din Ucraina, combinate cu riscuri climatice atât în ​​SUA, cât și în Brazilia. Chiar dacă unele țări, inclusiv Rusia, vor avea probabil o recoltă mare în 2022, este foarte probabil să existe probleme grave de logistică.

În SUA în primul rând, sunt înregistrate întârzieri la însămânțarea porumbului din cauza precipitațiilor abundente – există temeri de pierdere a potențialului de producție, potrivit Agrimanet.ro.

În Canada, Stastcan arată intențiile de semănat de rapiță la doar 8,5 milioane hectare față de 9,1 milioane anul trecut, susținând din nou prețurile semințelor oleaginoase precum rapița. În schimb, intențiile de a semăna grâul sunt de până la 10,1 milioane hectare față de 9,5 milioane anul trecut. Suprafețele cu grâu dur ar crește de la 2,2 milioane hectare anul trecut la 2,5 milioane anul acesta. În cele din urmă, suprafețele de orz ar scădea de la 3,4 milioane hectare la 3,0 milioane.

Potrivit Uniunii Europene, exporturile de grâu moale la 24 aprilie au fost de 21,61 milioane tone față de 22,41 anul trecut. La orz exporturile sunt de 6,37 milioane tone față de 6,62 milioane, iar la porumb se înregistrează 13,12 milioane tone față de 12,68 milioane de anul trecut până în prezent. Organizația europeană MARS își revizuiește în scădere estimarea cu privire la recoltele de grâu din 2022 pentru UE, la 5,95 t/Ha, față de 6,02 estimate luna trecută. Idem pentru rapița cu un randament estimat la 3,19 t/ha față de 3,22 afișat în martie. La orz randamentul este estimat la 5,79 t/ha față de 5,83 luna trecută, iar la orzul de primăvară prima estimare a randamentului este de 4,31 t/ha.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!