Articole

Plantele medicinale cunoscute pentru valoarea lor curativă!

Există, plantele medicinale sunt cunoscute de multă vreme pentru valoarea lor curativă, care pot fi crescute în gradină.

1: Mușețel german (Matricaria chamomilla sau Matricaria recutita).

Această plantă delicată poate fi folosită pentru un ceai excelent, cu proprietăți calmante, care este potrivit pentru copii. Este utilă în ameliorarea problemelor gastrice și anti anxietate. Mușețelul se dezvoltă ușor în gradină, atrăgând în același timp polenizatorii și insectele benefice. Mai mult, este cunoscut drept „medicul plantelor”, deoarece susține și pare să vindece plantele din jur.

2: Racovina (Stellaria media)

Această plantă sălbatică este adesea considerată o buruiană, deoarece apare în zonele perturbate, dar asta o face doar mai valoroasă ca plantă medicinală. Ajută la vindecarea tuturor țesuturilor, în special a pielii și plămânilor. Racovina are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Luați în considerare să faceți o tinctura vindecătoare de racovina pentru toate tipurile de afecțiuni interne și externe. Frunzele, bogate în minerale, pot fi adăugate la salate sau sucuri și fac un mulci verde bogat în grădină. Această plantă apare de obicei voluntar în gradină, dar poate fi și semănată într-un loc gol.

3: Cicoare (Cichorium intybus)

Plantă sălbatică utilă pentru combaterea problemelor digestive și înlocuitoare de cafea Cicoarea vine cu o listă lungă de beneficii. Rădăcinile pot fi folosite pentru ceai, care ajută la digestie și detoxifiere. Cicoarea este un excelent înlocuitor de cafea cu gust asemănător alunelor. Această plantă este de asemenea utilă pentru vindecarea solului. De asemenea, o puteți tăia în mod regulat pentru a permite materiei sale verzi să îmbogățească solul.

4: Urzica (Urtica dioica)

Creșterea urzicii într-o zona dedicată a grădinii poate fi un adevărat avantaj pentru gradina ta de plante medicinale. Una dintre cele mai nutritive plante pe care le cunoaștem, urzică, este foarte bogată în vitamina C. Încearcă să o folosești pentru a-ți face propriile tonice, ceaiuri și tincturi pentru vindecarea diferitelor afecțiuni. Adăugați-l într-un unguent pentru a ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

5: Pătlagina cu frunze late (Plantago major)

Pătlagina și-a primit poreclă în perioadă colonială, când a început să apară acolo unde coloniștii creaseră poteci și alte zone intens circulate care au dezvoltat un sol compactat. Patlagină este cunoscută în special pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor și antiinflamatorii, ceea ce o face un candidat excelent pentru un unguent, absolut natural.

6: Coada șoricelului (Achillea millefolium)

Plantă sălbatică cunoscută că oprește sângerarea Această floare frumoasă cu frunziș dantelat, are multiple utilizări medicinale, este utilă pentru vindecarea solului și creșterea biodiversității. Fie că este folosită că antiinflamator, pentru a opri sângerarea sau că remediu general, coadă șoricelului este bine cunoscută ca o plantă medicinală sălbatică eficientă.

Sursa:cotidianulagricol.ro

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!