Asociaţia Obştească „Asociația pentru Promovarea Antreprenoriatului” (APA) cu suportul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) „Agricultura Performantă în Moldova” (USAID/APM) realizează sesiuni de instruire antreprenorială pe platforma on-line în cadrul proiectului „Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni”, transmite MOLDPRES.
La sesiunile de instruire antreprenorială participă tineri din regiunile țării. Astfel, recent, pe parcursul a trei zile de instruire on-line, tinerii și-au dezvoltat abilitățile antreprenoriale, studiind managementul întreprinderii, marketingul și evidența contabilă atât în agricultură, cât și în elaborarea unui plan de afaceri.
Trainerii au utilizat metode de predare interactivă, cu aplicarea prezentărilor PP, bazelor de date și formulelor în program excel pentru facilitarea calculelor necesare elaborării planului de afaceri.
Pe parcursul cursului a fost menținut dialogul între formatori și tineri, ceea ce a contribuit la suscitarea interesului din partea tinerilor participanți la instruire. Totodată, ei au posibilitatea să acceseze materialele informative ale cursului de instruire pe pagina platformei on-line.
Tânăra participantă la cursuri, Anastasia Banu, din Edineț, spune că a rămas foarte mulțumită de acest curs.
„Am primit multe sfaturi utile pentru inițierea unei afaceri sau pentru dezvoltarea ei. Pe parcursul a trei zile, am studiat managementul întreprinderii, marketingul, evidența contabilă în agricultură și elaborarea unui plan de afaceri. După aceste sesiuni, mulți tineri și-au schimbat viziunea asupra domeniului agrar și vor să înceapă să dezvolte țara pe această cale. Le mulțumesc mult membrilor echipei APA pentru informații atât de folositoare și interesante”, a menționat participanta.
Beneficiarii au manifestat un interes sporit pentru participarea la etapele ulterioare ale proiectului, inclusiv la Programul de mentorat și Concursul de business-planuri. La instruirea antreprenorială este planificată participarea a cel puțin 250 de tineri din toate regiunile țării.
Proiectul „Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni” are scopul de a dezvolta spiritul antreprenorial al tinerilor și a încuraja inițierea afacerilor, în special în zonele rurale ale țării.