Bernard Arnault rămâne cea mai bogată persoană din Europa. Germania conduce din nou Europa cu cel mai mare număr de miliardari de pe lista Forbes din 2021 a celor mai bogați afaceriști din lume.
Averea miliardarilor europeni a ajuns la 3 trilioane de dolari, a constatat Forbes, în timp ce cei mai bogați din lume au rămas în mare parte protejați de daunele financiare cauzate de pandemia de coronavirus.
Magnatul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault își păstrează locul de lider pe locul 3, deși averea sa de 150 de miliarde de dolari este aproape dublă față de cele 76 de miliarde de dolari pe care le-a avut în urmă cu un an.
Magnatul spaniol de modă Amancio Ortega este al doilea cel mai bogat om din Europa, cu o avere în valoare de 77 de miliarde de dolari. Acest are cu 20 miliarde dolari mai mult față de un an în urmă.
În acest an se alătură 80 de noi miliardari europeni, printre care CEO-ul Axel Springer, Mathias Doepfner (după ce a primit un cadou de aproape 1,2 miliarde de dolari din acțiunile gigantului media de la proprietarul miliardarului Friede Springer) și fondatorul Checkout.com Guillaume Pousaz din Elveția, a cărui participație în compania privată de plăți pentru e-commerce este estimată la 9 miliarde de dolari.
De la publicarea listei din 2020, șapte miliardari europeni au murit, inclusiv Olivier Dassault al Franței, Heinz Hermann Thiele al Germaniei, Benjamin de Rothschild al Elveției, Manuel Jove al Spaniei, Dmitry Bosov al Rusiei, David Barclay din Regatul Unit și Arne Wilhelmsen al Norvegiei.
Petr Kellner, cel mai bogat miliardar ceh, a murit într-un accident de elicopter pe 27 martie – după ce Forbes a tipărit lista, astfel că averea sa de 17,5 miliarde de dolari este inclusă în aceste cifre. E posibil ca soția și copiii lui să-i moștenească averea.
Germania este încă țara europeană cu cei mai mulți miliardari, cu 136 de miliarde de dolari, cu 26 de noi miliardari și nouă revenind pe listă după au ieșit din cursă în 2019.
Primii zece cei mai bogați miliardari din Europa dețin 552 de miliarde de dolari și au adăugat 216 miliarde de dolari la valoarea netă totală estimată între 2020 și 2021.
⚡Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!