Pe piața din Republica Moldova există semănători de la diverși producători din lume pentru semănatul în condiții de no-tillage.
La procurarea semănătorii pentru condițiile de no-tillage, fermierul trebuie să se asigure în condiții reale de câmp, pe sol nelucrat, cu o cantitate maximă de reziduuri vegetale. La fel, trebuie să se asigure că semănătoarea poate asigura încorporarea semințelor la adâncimea recomandată. Informațiile se conțin în Ghidul practic în domeniul agriculturii conservative.
Semănătoarele sunt de diverse modele, însă fermierii trebuie să aleagă o semănătoare care asigură o perturbare minimă a solului și o tăiere sigură a stratului gros de resturi de la suprafața solului.
Semănătoarele care sunt echipate cu brăzdar în formă de daltă sau săgeată, nu corespund cerințelor sistemului pentru perturbarea mecanică sporită a solului.
Semănătoarea procurată trebuie să fie nu doar varianta standard, cea mai ieftină propusă de vânzător, dar versiunea care va putea semăna în cele mai drastice condiții de sol, cu toate suplimentele care pot asigura efectuarea calitativă a semănatului.
În unele cazuri, tot echipamentul adițional mărește esențial prețul semănătorii. Este foarte riscant de a purcede la implementarea sistemului cu o semănătoare pentru condițiile de no-tillage echipată doar după modelul de echipare standard.