Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova și-a ales noua conducere pe durata următorilor 4 ani: Președintele, Directorul executiv și Consiliul de administrare al ANARM, în cadrul Congresului ordinar, desfășurat pe 9-10 aprilie, la care au participat 29 de delegați cu drept de vot, din partea asociațiilor de apicultori din întreaga țară.
Noul Președinte al ANARM a fost desemnat Andrei Zagareanu, doctor în științe în apicultură, profesor la Școala Profesională din Bubuieci, apicultor cu vechime, crescător autorizat de regine, actualul Președinte al Asociației Apicultorilor din Moldova „Apis Melifera”.
”Apicultura din Moldova are un mare potențial de dezvoltare, însă apicultorii trebuie să înțeleagă că ANARM este o Asociație Obștească, unde multe activități sunt organizate prin voluntariat și prin urmare obținerea suportului financiar poate fi solicitat din partea statului, prin intermediul Asociației, dar nu de la Asociație. Mi-aș dori ca în cadrul ANARM să fie prezenți apicultori care își doresc dezvoltarea la nivel național al sectorului apicol, de altfel înregistrat în ultimii ani. Vom munci să obținem împreună rezultate tot mai bune” a declarat Andrei Zagareanu.
Ex-președintele ANARM, Ion Maxim, a fost numit în funcția de Director executiv al Asociației.
”Exact ceea ce făceam anterior, practic voi face și în continuare, voi contribui la dezvoltarea apiculturii din țara noastră. Mi-am asumat pe deplin această funcție și pot să vă spun că la acest Congres, am revizuit și procedura de obținere a statutului de membru al Asociației. Astfel cotizația anuală pentru membrii deja înregistrați a fost stabilită în sumă de 300 de lei, iar pentru cei care abia își obțin statutul de membru ANARM, s-a instituit o taxă unică de înregistrare în valoare de 500 de lei. Ne dorim ca să ajutăm membrii Asociației să se dezvolte, dar încercăm să limităm obiceiul parazitar al unora să beneficieze de anumite servicii și ulterior să uite de ajutorul acordat. Unora apicultori le place să fie disciplinați numai dacă achită o anumită taxă, așa că am decis să îi disciplinăm în beneficiul lor, dar și al nostru al tuturor. La organizarea diferitor activități, instruiri, evenimente de ale noastre, membrii vor participa gratuit, iar ceilalți vor fi nevoiți să achite. Am modificat și modul de a deveni membru ANARM. Acum atât asociațiile de profil, persoanele juridice, cât și cele fizice pot achita cotizația și obține astfel statutul de membru. La Congres a fost prezentat și planul strategic de acțiuni pentru 2022-2026, a fost votată componența Consiliului de administrare, în număr de 9 persoane. Ne-am propus să deschidem subdiviziuni teritoriale, în întreaga țară și fiecare va fi obligat să își onoreze responsabilitățile asumate” a explicat Ion Maxim, noul Director executiv al ANARM.
În prezent, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova are oficial 29 de membri cu drept de vot.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!