Reportaj

Artur și Lorina Neagu: ”Am fost încântați de emoțiile pozitive și starea de bine pe care le putem oferi tuturor vizitatorilor”

Lorina şi Artur Neagu au creat un centru de echitaţie, unde doritorii au posibilitatea să facă o plimbare pe cai pe teritoriul rezervației ”Prutul de jos”. Tânăra familie a revenit din București anul trecut, când starea de pandemie instituită în ţările europene, i-au forțat să revină acasă, unde spre deosebire de viața de la bloc, accesul în sânul naturii a fost o adevărată revelație pentru soții Neagu.

Au decis să se întoarcă acasă, în satul natal pentru a putea oferi copilului lor aer curat și o atmosferă plăcută, chiar în toiul pandemiei de coronavirus. Astfel a pornit aventura lor în domeniul echitației.

”Avem copil mic, pentru care locuitul la bloc pe timp de pandemie era infernal. Așa că ne-am mutat aici în 2020, în satul de baștină al soțului. Noi aveam doi cai cu care am început să ne plimbăm pe malul lacului Beleu, apoi prietenii noștri au început să vină și ei pentru plimbări. Erau așa încântați de emoțiile pe care le simțeau plimbându-se pe cai, încât noi am înțeles că este un lucru minunat să oferim acea stare de bine tuturor care ne vizitau” au povestit soții Neagu.

Artur s-a născut în satul Slobozia Mare din Cahul, fiind pasionat de cai încă din copilărie, iar faptul că revenirea acasă a generat atâta bucurie celor din jur, a fost o motivare în plus să mai cumpere câțiva cai.

”Tata a avut cai, am crescut până la 18 ani cu ei, iar atunci când am revenit din București, era plăcerea mea să o plimb pe soție prin rezervație, chiar și cu căruța. Am mai cumpărat câțiva cai, acum avem 7 în total, toți de rasă, unii sunt pentru plimbarea în manej, alții pentru drumețiile mai active pe teritoriul rezervației, iar unii pentru căruță, cu care la fel organizăm plimbări. Avem un medic veterinar, care are grijă de sănătatea cailor. Înainte am avut un cal cu care plimbam și copiii cu probleme de sănătate, însă din motiv că nu avem un specialist în acest domeniu, care să cunoască tehnicile speciale, recomandate, am renunțat deocamdată” a explicat Artur Neagu.

Ideea a fost că să creeze o oază unde să se odihnească alături cu familia, cu prietenii, dar treptat tinerii au înțeles că merită să investească în turism.

”Există o vorbă destul de înțeleaptă pe care o poți înțelege clar, dacă începi să activezi în domeniul nostru.”Dacă ți-ai cumpărat caii, devii milionar, dacă ai fost miliardar”, așa spune un proverb francez și este plin de adevăr. Noi am înființat o organizație obștească, ”Potcoava Verde” prin intermediul căreia am adunat donații de la prieteni, dar sumele acestea ne permit să acoperim toate cheltuielile ce țin de întreținerea animalelor, profit nu obținem. Oferim atât lecții de echitație, cât și drumeții prin rezervația Prutul de Jos. Vrem să facem o fermă agro-turistică. Turiștii mai întâi sunt testați în manej cum se descurcă, apoi pornim în drumeție. Am aplicat la câteva programe de finanțare, dar deocamdată așteptăm răspuns, sperăm să obținem un suport ca să putem construi o terasă unde vizitatorii noștri să poată servi o băutură răcoritoare pe timpul șederii la centrul nostru de echitație” au spus soții Neagu.

 

Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Sursă: Agroexpert

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!