Lăcomia unor oameni necinstiți face ca mierea să fie preschimbată într-un amestec dulce, care este lipsit sau care mai are în doze foarte mici calitățile nutritive originale.
Metodele vizuale de a detecta falsurile nu sunt cele mai adecvate, doar o analiză a mierii îi poate descoperi pe falsificatori.
În general, falsificările de miere se fac cu zahăr invertit, cu glucoză și sirop de feculă. De cele mai multe ori, mierea este diluată cu apă caldă, scrie Cultivă Profitabil.
În afara mijloacelor simple arătate la analiza mierii, falsificarea se mai poate descoperi prin următoarea metodă: se cântărește un vas gol luându-i tara, apoi se toarnă în el exact un litru de miere, după care se recântărește. Cum greutatea unui litru de miere este între 1,402 – 1,445 kg, se poate stabili conținutul de apă adăugat, conform datelor de mai jos:
Cu cât va fi mai multa apă în mierea examinată, cu atât densitatea ei va fi mai scăzută, raportându-se rezultatul la scara arătată mai sus.
Analizele chimice se fac numai într-un laborator de chimie și cu personal specializat în analiza produselor apicole.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!