În primul rând, trebuie să înțelegi faptul că nutrienții din pământ au fost absorbiți de culturile plantate pe acea suprafață și s-au pierdut atunci când ai recoltat și ai scos plantele. Asta înseamnă că s-au pierdut foarte mulți nutrienți, așa că este nevoie să îi punem la loc.
Drept urmare, va fi necesar să acoperim suprafața cu un strat de îngrășământ organic. Poți folosi compostul pe care l-ai produs pe perioada iernii, dar și mranița obținută din gunoi de grajd.
Experții recomandă să acoperi suprafața pe care urmează să o cultivi cu un strat de îngrășământ de cel puțin 5 centimetri grosime sau mai mult.
Poți săpa pământul și pe urmă să pui îngrășământul sau pur și simplu îl pui pe suprafața pe care urmează să o cultivi. În acest fel, acoperi și semințele de buruieni și acestea nu vor mai răsări, scrie cumsa.
În cazul în care locuiești într-o zonă unde temperaturile sunt mai scăzute sau pur și simplu vrei să mărești temperatura solului pentru a putea cultiva anumite legume îți recomandăm să acoperi suprafața pe care urmează să cultivi cu o folie de culoare albă sau neagră. Poți să folosești și acele membrane antiburuieni.
Această metoda nu doar că va ține solul uscat, dar va absorbi căldura, ceea ce este ideal momentul în care va veni căldura și vei putea cultiva legumele imediat.
În acest fel, nu va mai trebui sa astepti ca pamantul sa se incalzeasca in mod natural.
În cazul in care nu vrei sa folosesti plastic, iti recomandam ferestrele sau geamurile vechi. Pune-le direct pe pămant sau folosește căramizi pentru a te asigura că toate vor fi poziționate la aceeași înălțime.
Dacă vrei să oprești buruienile să răsară, pune carton pe pământ, pentru a nu permite luminii să ajungă la acestea. Și, dacă tot am vorbit de buruieni, ar fi bine să cureți și suprafața pe care urmează să o cultivi.
După ce solul s-a încălzit și ai dat foliile sau geamurile la o parte, ar trebui să te ocupi și de buruieni. Nu îți recomandăm să sapi pământul, pentru că o să aduci semințele de buruieni la suprafață.
Experții spun că e mai eficient să le smulgi pe cele de la suprafață, mai ales în cazul în care vorbim de buruienile care ies în fiecare an.
Atunci când vorbim despre buruienile perene, acestea au o rădăcină persistentă din care se dezvoltă în fiecare primăvară o nouă tulpină. În acest caz, va trebui să elimini cât mai mult din rădăcina acestora.