Daca îți plac pepenii galbeni, atunci ar trebui să știi cum să recunoști că este unul copt. Mirosul plăcut și prospețimea cojii sunt primele semne că ai găsit un pepene galben copt.
În primul rând, trebuie să știi că mirosul este foarte important. Așadar, dacă pepenele pe care vrei să îl cumperi are un miros plăcut, atunci înseamnă că este copt. În cazul în care pepenele nu are niciun miros, este foarte posibil ca acesta s fi fost cules fără să fie copt. La polul opus, dacă pepenele are un miros prea puternic, este foarte probabil să fie deja trecut, scrie cumsa.
Foarte important este și locul unde a fost coada pepenelui. În cazul în care coada este încă acolo, înseamna că pepenele a fost cules înainte să fie copt. Dacă acel loc este neted, atunci coada s-a desprins foarte ușor pentru că acel pepene galben era copt deja.
Totodată, pepenele trebuie să fie destul de greu pentru mărimea pe care o are. Acest lucru indică faptul că este zemos și bogat în apă.
Mai mult, atunci când apeși pe coaja pepenelui, aceasta trebuie să fie elastică și nu tare. Este iarăși un semn care iți arată că acel pepene este copt.
Și dacă tot am vorbit de coajă, aceasta trebuie sa fie galbenă sau crem. Striațiile arată cât este de copt, așa că dacă sunt mai pronunțate, ai în față un pepene gustos. Ar fi bine să bați și cu degetul în coajă. Un pepene galben va suna a gol, iar acesta este iarăși un semn că este bine copt.
În cazul în care pepenele are coaja găurită sau cu pete maro ori negre, te sfătuim să nu îl cumperi. Cel mai probabil, acesta este deja stricat.
Bineînțeles, după ce ai cumpărat pepenele, ar fi bine să știi și cum să îl răcești mai repede. Ei bine, cea mai rapidă metodă este să tai pepenele, iar apoi să tai fiecare felie în parte și să o pui într-un castron.
Castronul se acoperă cu o folie alimentară, iar apoi se va băga la frigider. În aproximativ 1-2 ore vei putea savura un pepene galben copt și răcoritor.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!