Știri din Moldova

Fermentare vinului: Recomandările IGSU pentru prevenirea intoxicațiilor

Author: AgroExpert
fermentare vin intoxicații IGSU -agroexpert.md

În contextul marcării Zilei Naționale a Vinului, pe 7-8 octombrie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon, emanat în urma procesului de fermentare a vinului.

În vederea prevenirii situațiilor de risc, angajații IGSU îndeamnă oamenii să fie foarte prudenți în procesul de producere a vinului în condiții casnice. Specialiștii avertizează că dioxidul de carbon este o substanță toxică puternică, fără miros și culoare, iar inhalarea acesteia poate deveni fatală.

În acest sens, aflarea în beciuri și subsoluri nedotate cu ventilație corespunzătoare prezintă un risc sporit pentru viața și sănătatea oamenilor.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să nu intre în spații închise, unde este păstrat vinul nefermentat sau cel mai bine este ca produsul să fie ținut în aer liber pentru evitarea riscurilor.

„Totodată, oamenii sunt rugați să verifice căile de ventilare și să controleze concentrația oxigenului din încăpere prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat de părăsit încăperea” recomandă salvatorii.

Pentru prevenirea cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon, pe tot parcursul perioadei de recoltare și fermentare a strugurilor, angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării acțiuni de profilaxie. Activitățile realizate au drept scop minimalizarea cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon, dar și sensibilizarea cetățenilor în vederea respectării normelor de securitate personală.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!