Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a organizat o ședință online cu reprezentanții Subdiviziunilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (STSA), unde au discutat despre vizitele de control care vor fi efectuate pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitar-veterinare și de igienă în preajma sărbătorilor pascale.
Directorul general ANSA, Vladislav Cotici, a atras atenția în ceea ce privește monitorizarea siguranței alimentelor și protecției consumatorilor în preajma Sărbătorilor Pascale.
”Prevenirea îmbolnăvirilor în rândul populației din cauza produselor neconforme este în responsabilitatea fiecăruia și este important să fie respectate toate condițiile de igienă în care sunt depozitate, păstrate și transportate produsele. De asemenea, este important să ne asigurăm că sunt respectate toate condițiile necesare pentru vânzarea produselor din carne și lactate, a peștelui ouălelor și altor alimente de origine animală și non-animală”, a declarant Vladislav Cotici.
Inspectorii ANSA vor efectua controale pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitare și că nu există nici un pericol pentru sănătatea consumatorilor.
Pentru a nu pune în pericol sănătatea, ANSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, în care sunt respectate condiţiile generale de igienă.
ANSA solicită tuturor să apeleze la numărul de telefon al linei fierbinți ANSA - 0 800 800 33 sau la linia specializată anticorupţie ANSA 022-290-800, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Apelurile sunt gratuite din orice reţea de telefonie.
Totodata, în cadrul ședinței, Directorul general ANSA, Vladislav Cotici a solicitat șefilor STSA să prezinte informații despre situația reala din sectorul apicol al țării.
⚡Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!