Cerințele de calitate pentru lapte și produsele lactate au fost îmbunătățite, cu extinderea listei produselor reglementate. Cabinetul de miniștri a aprobat noi definiții, cerințe de igienă și criterii microbiologice pentru laptele de oaie și de capră, precum și pentru produsele derivate.
Noile modificări legislative au scopul de a spori gradul de compatibilitate cu normele UE.
Totodată, în scopul excluderii impedimentelor pentru efectuarea exportului produselor lactate, au fost transpuse prevederi ale actelor UE, privind anumite tipuri de lapte conservat parțial sau total deshidratat, destinat consumului uman.
Vicepremierul Vladimir Bolea a comunicat că: „noile cerințe vor asigura calitatea în sectorul producției de lapte și produse lactate. De asemenea, vor fi excluse anumite incertitudini legislative existente și vom avansa în procesul de aliniere a prevederilor naționale cu legislația comunitară”.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!