Agricultorii vor avea oportunitatea de a participa la o sesiune de informare despre cultivarea cânepii industriale în Republica Moldova. Instruirea va avea loc pe 22 noiembrie, ora 10:00, în format hibrid.
În cadrul ședinței agenții economici, fermierii dar și procesatorii acestei culturi vor fi informați despre modificările cu privire la simplificarea procesului de cultivare a cânepii în scopul producerii de semințe, fibre și/sau ulei și beneficiile acestei plante pentru diferite industrii și domenii, cum ar fi medicina, tehnologia sau construcții inclusiv ecologice.
„Având în vedere importanța cultivării acestei culturi, care contribuie la interdependența energetică națională prin crearea de biocombustibili din semințe, biomasă și biogaz cât și energie termică, considerăm esențială participarea dumneavoastră la acest eveniment. În cadrul evenimentului, experți în domeniu vor prezenta detalii relevante și vor răspunde la întrebări”, susține Camera de Comerț și Industrie.
Evenimentul va avea loc în format hybrid: cu prezența fizică în incinta Camerei de Comerț și Industrie și on-line, accesând link-ul: AICI
Confirmați prezența dumneavoastră până la data de 21 noiembrie 2024 la adresa de email: svetlana.petrascu@chamber.md sau la numărul de telefon: 022-22-49-83.
Amintim că, în Republica Moldova va putea fi cultivată cânepa industrială. Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităților de cultivare a plantelor care conțin substanțe stupefiante sau psihotrope.
Citește și: Premieră! Cânepa industrială va putea fi cultivată în R. Moldova
Cânepa industrială este o cultură profitabilă și ușor de întreținut. Cu un ciclu de creștere de doar 90 de zile, permite două-trei recolte pe an. Totodată, cânepa captează cantități mari de dioxid de carbon, contribuind la combaterea schimbărilor climatice.
Recomandăm și: Oportunitățile de cultivare a cânepii industriale în R. Moldova
Începând cu anul 2019 funcționează Asociația Cultivatorilor, Amelioratorilor și Procesatorilor de Cânepă, care în mod direct promovează cultivarea cânepii printre fermierii autohtoni.
Te-ar putea interesa și: Cultivarea cânepei: Diferențele între cea industrială și cea psihotropă