Externe

Seceta afectează economia germană. Nivelul Rinului a scăzut, transporturile au fost restricţionate

Rin secetă navigație - AgroExpert.md

Nivelul fluviului Rin a scăzut vineri la un nou nivel minim din cauza secetei din Germania şi din alte părţi ale Europei, restricţionând şi mai mult distribuţia de cărbune, benzină, grâu şi alte produse de bază, pe fondul unei crize energetice iminente.

Nivelul apei la Kaub, în apropiere de Frankfurt, un punct de trecere cheie, unde şenalul navigabil este mai puţin adânc decât în alte locuri, a scăzut vineri după-amiază sub 40 cm, nivel la care nu mai este indicat pentru multe barje să tranziteze zona, conform The Guardian.

Potrivit unui buletin zilnic al Administraţiei Federale a Căilor Navigabile şi a Transportului Naval din Germania, nivelul apei pe această cale navigabilă cheie se afla la un nivel neobişnuit de scăzut pentru acest moment al anului şi se estimează că va scădea cu încă 10-15 cm în următoarele trei sau patru zile.

Deşi prognozele meteorologice pe 14 zile prevăd o creştere a nivelului apei începând cu mijlocul săptămânii viitoare, administraţia a declarat că este puţin probabil ca acest lucru să aibă un impact semnificativ.

Marile companii germane, precum BASF şi ThyssenKrupp, se bazează pe Rin pentru aprovizionarea cu combustibil, iar navele de pe fluviu transportă, de asemenea, cărbune către centralele electrice pe care guvernul a ales să le folosească mai intensiv ca răspuns la faptul că Rusia a redus livrările de gaze naturale prin conductele sale.

Deşi navele au putut încă să circule pe Rin săptămâna trecută, companiile au fost nevoite să îşi reducă încărcătura, iar capacitatea de a schimba transportul pe calea ferată sau pe şosea este limitată. Un vas fluvial poate transporta, de obicei, aproximativ 1.000 de tone de grâu, de exemplu, ceea ce ar necesita aproximativ 40 de camioane pentru a transfera aceeaşi cantitate de bunuri.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!