Materiale de parteneriat

Skyway Duo® 216 EC - sănătate până în vârful spicului și spor de producție

Author: AgroExpert
Skyway Duo - sănătate până în vârful spicului și spor de producție - agroexpert.md

Bolile care apar în culturile de cereale păioase pot afecta atât nivelul de producție cât și calitatea acesteia, iar fără tratamente cu fungicide eficiente, aplicate la momentul optim, efectele pot fi dezastruoase. Spre exemplu, în anii cu primăveri reci și ploioase, rugina galbenă a grâului poate duce la pierderi de productie de până la 60-80%.

Mai mult, 80% din producția de grâu este determinată de ultimele 3 frunze, iar protecția acestora este imperios necesară pentru a obține o recoltă bogată și sănătoasă.

De aceea, este foarte important să folosim fungicide eficiente, ce pot fi aplicate la oricare dintre tratamentele din perioada de vegetație a culturilor de cereale păioase.

Nou în portofoliul FMC Republica Moldova de anul acesta este fungicidul SKYWAY DUO® 216 EC, ce conține 2 substanțe active sistemice cu mod diferit de acțiune (SDHI – bixafen 50 g/l și triazol – tebuconazol 166 g/l) și asigură un grad ridicat de protecție a culturilor de cereale păioase împotriva bolilor foliare și ale spicului. Fungicidul SKYWAY DUO ® 216 EC are acţiune preventivă și curativă asupra unei game largi de agenti patogeni din culturile de grâu și orz. Datorită sinergiei celor două substanțe active, fungicidul SKYWAY DUO® 216 EC controlează eficient boli mai dificil de combătut, precum: septorioze, rugini, făinare, arsuri, pătarea reticulară, sfâșierea frunzelor și fuzarioza la spic.

CULTURĂ

ORGANISM ȚINTĂ

MOMENTUL APLICĂRII

DOZĂ/HA

Grâu, orz

Erysiphe graminis (făinare),  Septoria tritici (septorioza), Puccinia spp. (rugini), Rhynchosporium secalis (arsura brună), Pyrenophora teres (pătarea reticulară), Helminthosporium sativum (sfâșierea frunzelor)

De la internodul 2-3 până la frunza stindard

1,0 l/ha

Grâu

Fusarium spp. (fuzarioza spicelor)

De la înspicat până la sfârșit de înflorit

1,2 l/ha

Fungicidul SKYWAY DUO ® 216 EC  este flexibil în aplicare și poate fi integrat în tehnologie la oricare din tratamente, dar atunci când este aplicat la al doilea sau al treilea tratament, are ca efect secundar încetinirea procesului de îmbătrânire al frunzelor și prelungirea perioadei de vegetație a culturii, determinând astfel obținerea unui spor cantitativ și calitativ de producție.

Mod de utilizare recomandat:

  • Grâu și orz: autorizat pentru combaterea bolilor foliare în intervalul de aplicare cuprins între începutul alungirii paiului şi sfârşitul înspicatului (BBCH 30 – 59);
  • Grâu: pentru combaterea fuzariozei (Fusarium spp.), se recomandă a fi aplicat între sfârşitul înspicatului şi sfârşitul înfloritului (BBCH 59-69). 

Fungicidul SKYWAY DUO ® 216 EC reduce riscul de apariție a rezistenței agenților patogeni și este recomandat a fi utilizat în programele de combatere integrată a bolilor.

* Skyway Duo® este marcă înregistrată Bayer.

Pentru mai multe detalii despre fungicidul Skyway Duo® 216 EC precum și alte informații despre produsele de protecția și nutriția plantelor dezvoltat de FMC pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!