Vladimir Bolea care a deținut funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare ar putea să se regăsească și în următorul Guvern. Despre aceasta a scris Jurnal, cu referire la sursele interne.
Reprezentanții partidului de guvernare se întrunesc în această după-amiază pentru a discuta componența cabinetului de miniștri pe care îl va propune Dorin Recean.
În cadrul unei postări pe rețelele de socializare, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dan Perciun a vorbit despre motivele care au stat la baza demisiei Guvernului.
„Mulți se întreabă de ce este necesară schimbarea Guvernului. Nu există un răspuns univoc, e vorba și de provocări legate de securitate și de erodarea capitalului politic și de dinamica în echipă și de răspunsul la așteptările, cel puțin, ale unei părți a electoratului. Guvernul Gavrilița s-a confruntat cu o serie de provocări majore care au complicat mult actul guvernării și într-un final au furnizat argumentele necesare pe interior pentru a determina o schimbare, în pofida multiplelor reușite și a gestionării mai mult decât onorabile a crizelor externe care s-au abătut peste noi în ultimii 2-3 ani”, a scris Perciun.
Totodată, deputatul a mulțumit mai multor persoane, printre care foști oficiali și miniștri în exercițiu: Nataliei Gavrilița, lui Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco, Marcel Spatari, Dumitru Alaiba, Sergiu Gaibu, Anatol Topală și lui Iurie Țurcanu.
În lista menționată de Dan Perciun nu se regăsește Vladimir Bolea, fapt pentru care mai multe surse au presupun că acesta va face parte din viitoul Guvern.
Pe parcursul zilei de luni, 13 februarie, Dorin Recean, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru al Republicii moldova a anunțat că a purtat consultări cu reprezentanții societății civile și mediului de afaceri.
„Cu reprezentanții societății civile am discutat despre necesitatea unui fundament solid pentru redresarea economică, pentru a fi pe viitor mai puțin vulnerabili pe timp de criză. La întrevederea cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), am vorbit despre descentralizare și consolidarea autonomiei locale, inclusiv prin crearea condițiilor salariale și atragerea talentelor în administrația țării”, a scris Recean.
Amintim că, Natalia Gavrilița și-a dat demisia vineri, 10 februarie, după un an și jumătate de guvernare, explicând că R. Moldova intră într-o nouă fază în care prioritatea este securitatea.
Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Dorin Recean, consilierul prezidențial pe securitate, drept candidat la funcția de premier. Acesta are la dispoziție 14 zile pentru a forma o nouă garnitură guvernamentală.
Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!