В Молдове

Republica Moldova speră la banii europeni pentru agricultură până în anul 2025

Автор: AgroExpert
agricultor bani, cultivare - AgroExpert.md

Republica Moldova speră că Uniunea Europeană va lansa un program amplu pentru a sprijini sectorul agricol EU4Agriculture for Moldova până în 2025.

Mai mult de atât, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a inițiat constituirea unui grup de mentorat la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE. În special, despre inițiativa ministerului de inițiere a acestui grup de mentorat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut o întrevedere online cu ambasadorii Republicii Moldova în statele membre ale Uniunii Europene. ”Obiectivul grupului de mentorat va fi de a facilita transferul de expertiză, de a consulta și susține Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în demersurile legate de integrare în UE și armonizarea legislației pe segmental agricol.

Pornind de la ideea că vrem să preluăm modelele de succes înregistrate de colegii din UE și să evităm greșelile făcute de ei în procesul de pre-aderare la comunitatea europeană, conștientizăm necesitatea de a avea alături parteneri, prieteni și mentori.

Grupul de mentorat ar putea întreprinde și activități de lobby la nivelul structurilor europene, pentru a transmite inițiativele și mesajele noastre”, - a menționat Vladimir Bolea.

El a mai spus, de asemenea, că țara noastră țintește lansarea unui amplu program de suport EU4Agriculture for Moldova, până în anul 2025. Programul este conceput deja în alte state non-UE și este focusat pe creșterea investițiilor în sectorul agroalimentar și sporirea nivelului de cunoștințe și competențe al producătorilor agricoli, al participanților în lanțurile valorice prin furnizarea extinsă de servicii de consultanță, precum și prin îmbunătățirea oportunităților economice în zonele rurale.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

înapoi la listă