128 de tineri din R. Moldova vor beneficia de granturi nerambursabile în cadrul progamului „Start pentru Tineri”

Articole

Sunt tineri şi nu au experienţă în domeniul antreprenoriatului, dar au idei bune de afaceri. Pentru a le transforma în realitate, statul îi susţine şi le oferă granturi nerambursabile. 128 de tineri din Republica Moldova vor beneficia de bani în cadrul programului "Start pentru Tineri", implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Constantin şi Nicolae sunt doi fraţi care şi-au deschis împreună un service auto şi o spălătorie în localitatea lor de baştină, satul Ustia din raionul Dubăsari.

Ideea de afacere o aveau de ceva timp. Încet-încet au început şi activitatea însă mai aveau nevoie de bani. Programul Start pentru Tineri le-a oferit imboldul atât de necesar.

Şi ideile de afaceri nu se opresc aici. Un tânăr din Chişinău şi-a deschis o secţie de producere a microplantelor, un deliciu pe cât de deosebit, pe atât şi de sănătos în gastronomia internaţională.
Anul trecut au fost realizate 20 de seminarii în toate regiunile Republicii Moldova, pentru a stimula creativitatea tinerilor în generarea unor idei noi. Ca rezultat, 530 de tineri au fost instruiţi în domeniul antreprenorial şi ghidaţi în elaborarea proiectelor investiţionale.
Suma totală a finanţării este de peste 20 de milioane de lei. Afacerile înfiinţate vor duce la crearea a circa 479 locuri de muncă. Programul naţional "Start Pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă" a fost lansat în luna februarie 2019 pe o durată de trei ani. Valoarea totală a programul este de 60 de milioane de lei.
 
 
обратно к списку