13.000 de dolari pentru un ciorchine de struguri

Articole

Record pentru al treilea an consecutiv în Japonia: un ciorchine de struguri negri s-a vândut în Japonia cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie pentru fructe din acest sezon. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare față de sezonul trecut.

Hsieh Ming-ta, conducător al Yumaowu, un lanţ japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii din soiul "Ruby Roman" prin intermediul unui angrosist din Kanazawa, capitala prefecturii Ishikawa, unde soiul a fost dezvoltat şi este cultivat în exclusivitate.

„Vreau să prezint „Ruby Roman” populaţiei din Taiwan", a declarat Hsieh, în vârstă de 66 de ani, care a precizat că, raportat la „un an de muncă grea pentru producătorii (strugurilor), suma de 1,4 milioane de yeni este mică", informează agenţia Kyodo, preluată de Agerpres.

Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul „Ruby Roman”.

„Zilele însorite, cu temperaturi ridicate, au continuat chiar înainte de recoltare, aşa că am reuşit să culegem struguri cu o dulceaţă intensă", a declarat Mitsuo Maruyama, director adjunct al grupului de cercetare a soiului „Ruby Roman”, un organism format din cultivatori din prefectura Ishikawa.

Fructele premium și mâncărurile de lux se vând de obicei cu prețuri foarte mari la primele licitații în Japonia, cumpărătorii folosind această tehnică în scopuri promoționale.

Soiul de struguri „Ruby Roman”, cu boabe de dimensiunea unei mingi de ping-pong, este recunoscut pentru conținutul ridicat de zahăr și nivelul redus de aciditate.

Soiul a fost lansat pe piaţă în august 2008.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку