Articole

280 de cereri au fost depuse la AIPA pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunțat totalurile activităților aferente apelului III de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans, pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Subdiviziunile teritoriale ale AIPA au recepționat, în perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021, 280 de cereri cu valoarea totală a investițiilor planificate de circa 444,5 milioane de lei, suma subvenției constituind circa 370 mil. lei.

Cele mai multe cereri – 175 cu valoarea totală de 192,5 mil. lei au fost depuse pentru reabilitarea străzilor pietonale locale, instalarea iluminatului public, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, a zonelor pentru organizarea piețelor, târgurilor, crearea și dotarea centrelor de îngrijire pentru copii, bătrâni și persoane cu nevoi speciale, crearea traseelor turistice – domeniu de intervenție aferent dezvoltarea localității rurale.

În alte 97 de cereri cu valoare totală de  173,2 mil. lei au fost solicitate subvenții în avans pentru construcția, reabilitarea, modernizarea drumurilor și podurilor publice locale, sau extinderea, reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare - domeniu de intervenție aferent dezvoltării infrastructurii economice publice rurale.

În scopul diversificării economiei rurale prin activități non-agricole (măsura 3) au fost depuse 8 cereri de finanțare în valoare de 3,7 mil. lei.

AIPA subliniază că, în pofida perioadei pandemice, instituția și angajații săi și-au îndeplinit atribuțiile conform Regulamentului de activitate, gestionând în timp eficient dosarele aferente proiectelor investiționale, precum și în vederea asigurării efectuării plăților destinate compensării parțiale a prejudiciului cauzat de seceta severă din anul 2020.

„S-au făcut eforturi considerabile pentru ca noi, astăzi, să vorbim de un grad considerabil de solicitare a fondurilor dedicate dezvoltării creșterii satului moldovenesc”, se menționează într-un comunicat al Agenției.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Источник: Agroexpert
обратно к списку