A fost semnat nou contract în implementarea creditului japonez pentru modernizarea tehnicii și echipamentelor agricole

Articole

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și compania Japan International Cooperation System (JICS) au semnat un nou contract de consultanță pentru asistență în implementarea creditului japonez pentru modernizarea tehnicii și echipamentelor agricole.

Serviciile de consultanță vor fi acordate Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) și vor avea drept scop valorificarea și implementarea eficientă a creditului preferențial acordat de  Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) Guvernului Republicii Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova” (proiectul „MAME”).


 
În cadrul evenimentul de semnare a contractului, ministrul Ion PERJU a precizat că  semnarea contractului de consultanță va asigura buna dezvoltare și implementare a Proiectului.

„Îmi exprim înalta considerațiune Guvernului Japoniei și Agenției Japoneze de Cooperare Internațională pentru sprijinul acordat în realizarea obiectivului de modernizare și dezvoltare a agriculturii moldovenești la cerințele, standardele și normele internaționale. Acordul de împrumut preferențial și în condiții favorabile, oferit de Guvernul Japoniei, este un sprijin consistent producătorilor agricoli autohtoni în eforturile de modernizare și integrare a lanțului valoric, astfel încât să sporim valoarea adăugată pentru produsele comercializate. Dialogul constructiv dintre ADMA și JICS în cadrul contractului de consultanță va asigura implementare eficientă, corectă și transparentă a proiectului MAME, finanțat din resursele oferite de către JICA”, a subliniat ministrul Ion PERJU
Ceremonia de semnare s-a desfășurat în format online,  la care a participat și Directorul General Adjunct JICA, ONO Hiroe. Acesta a  adresat felicitări semnatarilor contractului pentru startul proiectului, dorindu-le o comunicare profesionistă și eficientă. 


 
Maxim Popov, directorul executiv al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, și-a confirmat mulțumirea față de MADRM și JICA pentru suportul oferit.

“ADMA, în calitate de Agenție implementatoare, va depune toate eforturile pentru a valorifica integral resursele și a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru producătorii agricoli din Republica Moldova”, a menționat dl Popov.
 
Menționăm că Guvernul Japoniei va oferi un credit preferențial Guvernului Republicii Moldova, în valoare de circa 18,7 milioane de dolari, pentru a facilita accesul agricultorilor la achiziționarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare. Creditul va fi acordat pe o perioadă de 40 de ani, la o dobândă de 0,1%, cu perioada de grație de 12 ani. Împrumutul va fi oferit prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), în cadrul proiectului de Modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol (proiectul „MAME”) din Republica Moldova.
 
Notă: Proiectul „Modernizarea mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova (proiectul „MAME”)” are drept scop accesarea surselor financiare pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului  post-recoltare destinate agricultorilor din țara noastră. Beneficiarii direcți vor fi producătorii agricoli înregistrați ca persoană juridică, indiferent de forma organizatorică de activitate sau de tipul de activitate pe care îl practică.

️Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Источник: Agroexpert
обратно к списку