Cum va fi afectată producția agricolă globală de vremea extremă

Articole

Se așteaptă ca populația mondială să crească la aproape 10 miliarde până în 2050. Cu 3,4 miliarde de guri de hrănit în plus, astfel cererea globală de alimente ar putea crește cu 59 până la 98%. Asta înseamnă că agricultura din întreaga lume trebuie să intensifice producția și să crească randamentele.

Dar oamenii de știință spun că impactul schimbărilor climatice – temperaturi mai ridicate, condiții meteorologice extreme, secetă, creșterea nivelului de dioxid de carbon și creșterea nivelului mării – amenință să scadă cantitatea și să pună în pericol calitatea aprovizionării cu alimente.

Un studiu recent al producției mondiale de legume și leguminoase a concluzionat că, dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă pe traiectoria lor actuală, randamentele ar putea scădea cu 35% până în 2100 din cauza deficitului de apă și a creșterii salinității și a ozonului.

O altă cercetare a constatat că producția americană de porumb, dintre care o mare parte este utilizată pentru hrănirea animalelor și producerea de biocombustibili, ar putea fi redusă la jumătate printr-o creștere cu 4 ° C a temperaturilor globale – ceea ce s-ar putea întâmpla până în 2100 dacă nu reducem emisiile de gaze cu efect de seră.

Dacă limităm încălzirea sub 2˚C, obiectivul acordului climatic de la Paris, producția de porumb din SUA ar putea scădea în continuare cu aproximativ 18%. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că riscul ca primii patru exportatori mondiali de porumb (SUA, Brazilia, Argentina și Ucraina) să sufere eșecuri simultane ale culturilor de 10% sau mai mult este de aproximativ 7%, cu o creștere a temperaturii de 2˚C. Dacă temperaturile cresc 4˚C, riscurile cresc până la 86%.

Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Источник: ecoferma.ro
обратно к списку