Emiratele Arabe promovează sustenabilitatea pe termen lung

Articole

Smart Acres este o fermă nouă hidroponică din Emiratele Arabe Unite, face parte dintr-un efort local de a stimula dezvoltarea economică a regiunii, de a diversifica și asigura securitatea alimentară la scară largă.

Smart Acres urmează să fie cea mai recentă completare a agriculturii verticale hidroponice din Emiratele Arabe Unite, urmând să fie lansată în al treilea trimestru al anului 2020. Obiectivul noii ferme, aflată în prezent în stadiul de testare a conceptului și situată în Abu Dhabi, este de a ajuta la dezvoltarea capacităților agricole ale EAU și de a contribui la asigurarea securității alimentare.

Compania a dezvăluit că a început să producă o varietate mare de salate și ierburi, cum ar fi frunze de salată, Lollo Rosso și shiso, cu planuri de a crește în cele din urmă spanac baby, spanac matur și rucola. Viziunea sa pentru viitor este să se extindă pentru a satisface cererea din regiune pentru articole populare precum căpșuni și cartofi.

Potrivit Smart Acres, compania se angajează să producă un set de culturi de categoria - A folosind un proces unic de creștere și urmând îndrumări stricte, cum ar fi eliminarea pesticidelor și introducerea de dușuri obligatorii anti-contaminare pentru personal.

În colaborare cu n.thing, o companie de tehnologie agricolă verticală din Coreea de Sud, Smart Acres a reușit să proiecteze module agricole folosind un sistem de tehnologie bazat pe IoT pentru a crește și a monitoriza produsele sale.

Tehnologia este, de asemenea, capabilă să detecteze, să urmăreascăși să ajusteze umiditatea și temperatura mediului pentru a menține sănătatea și creșterea culturilor.

Tehnologia de seră verticală a obținut Premiul CES 2020 pentru inovație, datorită capacității sale de a atenua probleme precum risipa de apă, infestarea cu insecte și epuizarea nutrienților din sol.

Smart Acres a fost dezvoltată de un grup de experți. Printr-o combinație de tehnologie și colaborare, echipa își propune să unească ecosistemul de producere al fermelor și tehnologia din Emiratele Arabe Unite pentru a stimula dezvoltarea economică și diversificarea.

Emiratele Arabe Unite, la fel ca o mare parte a Golfului, sunt în mare parte constituite din desert, iar o mare parte din terenuri nu este potrivit pentu exploatare în agricultură, în special în lunile de vară, când temperaturile pot ajunge până la 500C, cu umiditate extreme de ridicată de până la 100% în anumite regioni.

Smart Acres se alătură altor ferme din Emiratele Arabe Unite care au apărut în ultimii ani pentru a contribui la asigurarea securității alimentare a țării și dezvoltarea agriculturii locale. Printre acestea se numără Badia Farms, Madar Farms și Pure Harvest, ale căror producție include: roșii, castraveți și microplante.

În plus, rețeaua de supermarket din Emiratele Arabe Unite, Spinneys, a anunțat recent lansarea programului său de incubator pentru a sprijini furnizorii de micro-alimente și băuturi din toată țara. În conformitate cu Strategia Națională de Securitate Alimentară a Emiratelor Arabe Unite, programul de incubatoare Spinneys este primul de acest gen din regiune care dorește să producă cât mai multe alimente locale, reducând astfel dependența de importuri.

Emiratele Arabe Unite importă în prezent aproximativ 90% din alimentele sale, iar fermele precum Smart Acres caută să reducă acest procent.

Источник: Agroexpert
обратно к списку