Explozie la Căușeni - Iată ce s-a întâmplat cu un tractor care ara câmpul

Articole

În dimineața zilei de vineri, în apropiere de Căușeni s-a produs o explozie. Un tractor a explodat chiar în timp ce ara pământul. Informația despre explozie a fost înregistrată de polițiștii din Căușeni la ora 10 dimineața, informează Sputnik Moldova.

”Un bărbat din 1957, domiciliat în orașul Căușeni, a informat că, în timpul prelucrării câmpului din proprietate, amplasat în extravilanul orașului Căușeni, a explodat un proiectil şi ca rezultat i-a fost deteriorat tractorul”, a declarat ofițerul de presă Diana Fedco.

În momentul exploziei, tractorul de model "Claas 850 Axion" era condus de un bărbat de 51 de ani din Căușeni. Potrivit Poliției, a explodat un proiectil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a fost atins de plugul tractorului.

Ca urmare a exploziei, persoane traumatizate nu sunt, au precizat reprezentanții Direcției Situații Excepționale. Echipamentul montat pe tractor a fost grav avariat.

La începutul lunii iulie, geniștii Armatei Naționale au finalizat misiunea de curățare a teritoriul din satul Bălțați, raionul Ialoveni. În timpul operațiunii care a durat câteva zile, au fost identificate și nimicite mai mult de 1.260 de obiecte explozive, inclusiv proiectile de artilerie de diverse calibre, grenade, mine antitanc și cartușe.

Munițiile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost duse pe poligoane speciale după care au fost nimicite.

Potrivit Ministerului Apărării, din 1992 până în prezent, 24 de persoane au murit și 27 au fost rănite ca urmare a exploziilor provocate de diverse muniții în Moldova. Printre aceștia sunt opt ​​copii morți și patru răniți.

обратно к списку