În România vor fi oferite semințe gratuite de către asociația ,,Semințe cu suflet"

Articole

Mai mulți legumicultori, membri ai asociației „Semințe cu suflet” vor străbate întreagă țară, unde vor organiza piețe libere, în cadrul cărora vor oferi semințe gratis tuturor celor care doresc să cultive și să mănânce fructe și legume romanești.

„Vom organiza piețe de semințe gratuite în toată țara, din săptămână în săptămână. Deci, avem de organizat 11 piețe, printre care și Sibiul. Și vor fi distribuite semințe gratuite și, dacă este posibil, venim și cu plante, cu lăstari. Prin aceasta căutam să promovăm și să păstram semințele vechi românești, cât încă le mai avem, soiuri cu gustul nostru vechi. Prima piață de “semințe cu suflet” din acest an a avut loc sâmbătă, 19 ianuarie, la Facultatea de Horticultură din București. O mare parte din semințele care vor fi oferite gratis doritorilor provin de la preotul-cercetător Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice. Anul trecut, Papa Francisc a primit, în timpul vizitei efectuate de premierul Viorica Dancila, la Vatican, semințe de la 10 soiuri de top, realizate de cercetătorii Stațiunii de cercetare legumicolă Buzău și selectate de Costel Vânătorui”, a explicat Rodica Meirosu, președinta asociației.

Pentru prima dată, în 9 februarie, o parte dintre acești legumicultori au organizat un târg de semințe și la Sibiu, oraș care, în acest an, are statutul de Regiune Gastronomică Europeană. Târgul de semințe a fost găzduit de Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu. Alte târguri marca „Semințe cu suflet” se vor organiza pe:

16 februarie – Piața Semințe cu suflet în Timișoara, la Liceul Waldorf

23 februarie – Piața Semințe cu suflet în Chișinău, la Casa de Cultură Suruceni

2 martie – Piața Semințe cu suflet în Baia Mare

9 martie – Piața Semințe cu suflet în Cluj-Napoca

16 martie – Piața Semințe cu suflet în Brașov, Școala Generală Nr. 30

23 martie – Piața Semințe cu suflet în Teiuș

Источник: Cotidianulagricol.ro
обратно к списку