Încă 250 de agricultori vor beneficia de despăgubiri pentru consecințele secetei

Articole

Încă 250 de producători agricoli vor beneficia de compensații parțiale din partea statului, urmare a consecințelor secetei ce au afectat terenurile agricole cu culturi de categoria I- cereale. Despre aceasta a anunțat ministrul Agriculturii, Ion Perju în cadrul ședinței Guvernului din 13 octombrie, scrie agora.md.

Potrivit Lui Ion Perju, o parte din actele necesare pentru a beneficia de sprijin financiar ar fi fost prezentate cu întârziere. Acum, însă, aceste se află în examinarea Ministerului Agriculturii.

„Avem în jur de 250 de agenți economici care au toate actele în conformitate cu cerințele Comisiei Situații Excepționale până la data de 30 iunie, dar nu au fost aprobate întrucât hotărârea Guvernului prevedea că până la 18 mai listele fusese finalizate, ele fiind prezentate după această dată.

 Însă, aceste documente au fost făcute  în perioada stabilită. În unele cazuri primăriile nu au reușit să transmită documentele, în alte cazuri era vorba de Comisiile agricole la nivel raional”, explică cauza întârzierii ministrul.

La această etapă cererile agricultorilor se examinează, iar ministerul dă asigurări că va identifica mijloace financiare pentru a acoperi o parte din prejudiciile cauzate de secetă.

Cei 250 de agricultori vor fi calculați suplimentar la cei peste 1.500 de agenți economici care deja au beneficiat de despăgubiri. 

Menționăm că în acest scop, Guvernul a prevăzut circa 300 de milioane de lei, iar calculele se fac pe unitate de suprafață în conformitate cu culturile prezentate în setul de documente.

Источник: Agroexpert
обратно к списку

а также