Întreprinderile mici din Republica Moldova vor beneficia de noi programe de dezvoltare

Articole

Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de noi programe de dezvoltare. Un memorandum de cooperare în acest scop a fost semnat ieri de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, prin acest document, cele două instituții și-au propus inițierea unor proiecte comune de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii și susținerea antreprenoriatului local.

Memorandumul prevede că ODIMM va depune eforturi pentru susținerea dezvoltării programului de educație financiară pentru ÎMM-uri, organizarea instruirilor și webinarelor prin intermediul unei platforme educaționale online, desfășurarea instruirilor pentru instituțiile financiare și pentru ÎMM-uri cu privire la avantajele utilizării instrumentelor financiare, cum ar fi garanțiile de credit.

„Astăzi mai mult ca oricând întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de suportul nostru, de noi programe, de finanțări. De aceea, orice oportunitate de cooperare cu organizațiile internaționale pentru susținerea afacerilor locale este binevenită. Sunt sigur că această colaborare va răspunde necesităților antreprenorilor noștri în ceea ce privește sporirea capacităților antreprenoriale, networking, sprijin financiar și aplicarea instrumentelor pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, a opinat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

La rândul său, EFSE va susține dezvoltarea programului de educație financiară pentru instituțiile financiare și pentru ÎMM-uri, va susține ODIMM în selectarea formatorilor și contractarea unei companii de consultanță pentru instruirea ÎMM-urilor și băncilor, va contribui la fortificarea ODIMM prin acțiuni de consolidare a capacității instituționale, consultanță și vizite de studiu.

обратно к списку